KI VAGYOK ÉN?

2005-ben krízisbe került a házasságom és én is. Ennek részben az oka az volt, hogy elkezdtem foglalkozni olyan dolgokkal, mint az enneagram, a játszmák, kezembe került a Mérgező szülők című klasszikus, vagyis elkezdett felnyílni a szemem, és képessé váltam az önreflexióra, vagyis arra, hogy megfigyeljem, mit érzek, mit gondolok, és miért élek az illemszabályok szerint.

A férjem, akinek megfelelt az az élet, amit addig éltünk, azonban nem tartott velem, és ahogy az ilyenkor lenni szokott, nyílt az olló, és egyre távolodtunk egymástól. Persze nem csak ezen múlt. Sokat bántottam őt, és sokat bántott. Két kisgyerek házassága volt az, amit éltünk, gyermeki szerelemmel és szeretettel, és gyermeki önzéssel és bosszúvággyal is.

Kilépve a házasságomból intenzív terápiába kezdtem, aminek része volt a pszichodráma, bodywork, családállítás, Katatim Imaginatív Pszichoterápia, tranzakcióanalízis és pszichoanalízis is. Minden lehetséges időt terápiában töltöttem, és ez lett egész életem legjobb döntése (a gyerekeim után persze).

Az, ahonnan indultam, meglehetősen sötét verem volt, és nekem fogalmam sem volt róla, mennyivel jobb is lehet az élet, mint amilyen nekem jutott. Azóta, évekig tartó elkötelezett belső munka után (ez több, mint 2000 óra regresszív egyéni- és csoportterápiát jelent), rácsodálkozhattam arra, milyen üdítően, felszabadultan is lehet élni, és feloldottam azokat a traumákat, elakadásokat a személyiségemben, amelyek gátjai voltak egy felnőtt, érett kapcsolat kialakításának.

Időközben 2007-ben terapeutámnál és mentoromnál önismereti segítővé képződtem. Megtanultam egyéni beszélgetéseket és önismereti csoportokat kísérni, majd kifejezetten a párkapcsolati problémák felé fordultam. Képzésem nem állami keretek között zajlott, így ha fontos neked, hogy államilag elismert szakemberhez fordulj, pszichológushoz vagy pszichiáterhez érdemes menned.

Az életem a négy, mostmár kamasz – fiatal felnőtt gyerekemmel és a férfivel, akit szeretek és aki szeret, olyan megnyugtatóan boldog, derűs, amilyenről nem is álmodhattam korábban. Tapasztalatból tudom, hogyan tudsz felépíteni ilyen kapcsolatot és ilyen családot, 2007 óta élek abban, hogyan segítsek a klienseimnek a párkapcsolati problémáik sokféleségéből vezető kiút megtalálásában, az érettebbé, felnőttebbé válásban.

Cserményi Csilla Virág Flo

Ha bizalmat érzel irántam, várlak a legközelebbi nyilvános előadásomon.

Elolvasom, amit az előadásaidról írsz >>