Hogyan tedd elevenebbé a szexuális életedet – 10 gyakorlat

Ha a kapcsolatotok már néhány éve tart, és biztonságban érzitek magatokat egymással, akkor lehetséges, hogy a szexualitás megváltozik köztetek, veszít a szenvedélyességéből, talán kicsit unalmassá is válhat, miközben az összebújás, a szeretkezés meghitt, és általa szeretve érzitek magatokat.

Fel lehet egy ideig pezsdíteni az érzékeket különféle szexuális kiegészítőkkel, bevenni harmadik-negyedik embert is olykor, ha izgalmas nektek, elmehettek swingerklubba, de ezek csak átmenetileg szoktak izgalmat hozni.

Az alábbi gyakorlatok segítségével egészen más történik, mint amit eddig megszoktatok. Külső, egyre erősödő ingerek helyett elkezdhetitek egyre érzékenyebbé tenni magatokat a legfinomabb érintésekre, a figyelmetek élesedik, és a köztetek lévő intimitás mélyül.

Fontos, hogy megértsétek, hogy ahhoz, hogy a szexualitásotok újabb rétegeihez juthassatok hozzá, egy kis időre érdemes a nem erotikus érintések világában megmerítkeznetek. Hagyjátok most a kéjt, a túlingerlést, legyetek úgy együtt, hogy a másik személye, a másik lénye, bőre éroszmentes legyen számotokra és a sajátotok is.

Idő és ruha: Hogy egy alkalommal hány gyakorlatot csináltok végig, az a ti döntésetek. Az is, hogy mennyi ruha van rajtatok, vagy éppen nincs. Ha meztelenek vagytok, akkor se hagyjátok magatokat erotikus irányba elcsábulni. Később hozok majd olyan gyakorlatokat is, amik kifejezetten erotikus jellegűek, de nagyon fontos, hogy most ez mentes legyen tőle.

Beszéd: Törekedjetek arra, hogy egyáltalán ne beszéljetek. Minden kiejtett szó csökkenti a gyakorlatok hatását. Ha zavarba jöttök, és nevetnetek kell, nevessetek, de nincs beszéd. Ha bármi miatt muszáj, akkor halkan, 1-2 szóban.

Zene: Sokat segít a megfelelő zene, egészen más hatást élhetsz át, mintha csönd lenne, vagy mintha a zene nem ideillő. Ehhez majd az oldal alján kérhetsz segítséget.

ÍME A GYAKORLATOK:

1. gyakorlat

A gyakorlat minden elemének adjatok pár percet.

Üljetek egymással szemben az ágy két végében. Tartsatok szemkontaktust.

Csukjátok le a szemeteket, figyeljetek önmagatokra és a légzésetekre.

Kicsit üljetek közelebb, szemkontaktus megint.

Újra csukjátok be a szemeteket, önmagatokkal vagytok megint.

Kicsit üljetek közelebb, még éppen élesen látjátok egymás szemét, szemkontaktus megint. Lassan egymásra hangolódik a légzésetek.

Újra csukjátok be a szemeteket, saját légzés.

Jobb kezed a párod mellkasán, szemkontakt, közös lélegzés
.

2. gyakorlat

Aki érint: Érintsd egy ujjaddal a párod testét, időről időre keress másik pontot. Végig tartsd a figyelmedet az ujjad azon pontján, ahol érinted. Minden mást zárj ki a tudatodból, csak az az ujjbegynyi pont van számodra.

Fekvő: Feküdj hasra. Csak éld át ezeket az érintéseket, ne beszélj, és a figyelmed legyen azon a ponton, ahol a párod éppen érint.

Ezután a gyakorlat után csere nélkül a harmadik jön.

 

3. gyakorlat

Ugyanez tenyérrel, mozdulatlanul (vagyis nem simogatod, csak ráteszed a párod testére a kezed, aztán idővel a teste másik pontján érinted a teljes tenyereddel mozdulatlanul, és így tovább.

Cseréljetek: aki eddig feküdt, most érinteni fog, aki érintett, hason fekve fogadja az érintéseket. A 2. gyakorlathoz menjetek vissza, és ha újra eljuttok ide, akkor folytassátok a negyedikkel.
.

4. gyakorlat

A fejtetőtől indulva lépegess végig az egyik tenyérgyököddel a párod gerince mentén a farokcsont végéig és vissza.

5. gyakorlat

Ugyanez, a két kéztővel finoman széthúzva a gerinc melletti izmokat

Cseréljetek: aki eddig feküdt, most érinteni fog, aki érintett, hason fekve fogadja az érintéseket. A 2. gyakorlathoz menjetek vissza, és ha újra eljuttok ide, akkor folytassátok a negyedikkel.

.
Ígértem a cikkem elején, hogy segítek abban, milyen zenéket használjatok, hogy a legtöbbet hozzátok ki a gyakorlatokból. Ezt és a második 5 gyakorlatot (és az azokhoz ajánlott zenéket) levélben küldöm el neked.

Add meg a keresztneved és a mélcímed,
és már repül is hozzád a +5 gyakorlat és a zeneajánlásom >>

[cf]urlap[/cf]