Integrált személyiség a párkapcsolatban

A TESTED

Az emberi lét gyönyörűségének totális átéléséhez elengedhetetlenül szükséges a testünk. Ugyanitt tárolódik megannyi elfeledett emlék, kellemesek, kellemetlenek egyaránt. A tested mindenre emlékszik, ami foganásod óta történt veled, itt tárolódik minden trauma, és ha biztonságos, szeretetteli környezetbe kerülsz, ahol utat kaphat a sok, jelenleg is korlátozó érzelem, a tested elmeséli, mi a baj.

Nem csak elmeséli, de együtt felül is tudjuk írni azt, ami annak idején rossz volt számodra.

Amikor elfogadod, hogy ebben a duális, nehézségekkel teli világban élsz, minden megváltozik. Mély hálát kezdesz el érezni, egyszerre leszel képes a szellemi élményekre, a mély, puha szeretere és az éltető (és nem merev) struktúrára.

Ha nem engeded tudatossá válni az itt tárolódó negatív emlékeket, és nem dolgozod át magadon ezeket, szégyen és másfajta blokkok formájában rombolni tudja a kapcsolatodat. A tested integrálása elengedhetetlen a felszabadult és szeretettel teli szeretkezésekhez, a párodtól érkező öröm befogadásához és viszonzásához. A testeddel meséled el, hogy szereted, elfogadod, hálás vagy érte és neki.

A TUDATTALANOD

Ha sok olyan érzelmed van, amivel nem vagy tisztában – és szinte minden embernek rengeteg (fel)ismeretlen érzelme van –, az mindig konfliktusokat generál, és még nyakon sem tudod csípni, mi okozza a bajt. Ezért nagyon fontos időt és energiát szánnod arra, hogy rétegről rétegre felfedezd, felszínre hozd rég eltemetett érzelmeidet, és észrevedd, hogyan alakítják ezek a tudtod nélkül a párkpcsolataidat.

Talán azt gondolod, hogy a gyerekkorod semmilyen hatással nincs a mostani viselkedésedre. Ha ezt gondolod, nem győzködlek. Ha viszont már észrevetted, hogy mennyi mindent hozol a korai éveidből, akkor tudunk együtt dolgozni, hogy ezek negatív hatásait megszüntessük.

AZ ÉNKÉPED ÉS GONDOLATAID

Sokszor hallottam már azt a mondatot, hogy „Én ismerem magam”, de ez nem szokott igaz lenni. Van valamiféle énképed, ami soha nem felel meg a valóságnak. Ha szeretnél jobb (vagy ha nincs, akkor egyáltalán) párkapcsolatot, akkor késznek kell lenned arra, hogy megkeresd, az énképed és a személyiséged valódi működése miben tér el.

Rengeteg dolgot gondolunk magunkról. Talán azt narrálod magadnak szinte észrevétlenül, hogy téged senki sem szeret, vesztes vagy, úgysem fog sikerülni, miért pont te, és még ezer féle destruktív gondolatod lehet önmagadról.

Ezek meghatározzák a testtartásodat egyes helyzetekben, hangszínedet, blokkolják a spontaneitásodat és azt, hogy a dolgokat a magad kedve szerint alakítsd.

Ha az énképedbe nem fér bele, hogy a párod tisztel, szeret, hogy vonzódik hozzád, hogy az egész életét veled akarja leélni, az szerinted milyen hatással van a párodra? Gyakorlatlilag bármit tesz, te nem hiszed el, hogy tisztel, szeret, stb. Így ő árral szemben úszik.

Ha időt, figyelmet adsz a testedből jövő üzeneteknek, és átégeted magadon az ott tárolt emlékek jó részét, ha a tudattalanodat hétről hétre tárod fel, és ha az énképedet folyamatosan közelíted a valósághoz, akkor jön létre az…

INTEGRÁLT SZEMÉLYSÉG

Ha nagymértékben integrált a személyiséged, az a párkapcsolatodban (is) nagy áldás. Nem fékez szégyen, jól átlátod a saját működésedet (a rosszul működéseket is), haladsz, változtatsz ezeken, miközben szereted magad olyannak, amilyen vagy. És mivel tisztában vagy rengeteg dologgal önmagadat tekintve, a párodat is hasonlóképp érted. Már nem kérsz olyat, amit nem tud adni a kedvesed, de kéred azt, amit viszont érdemes kérni.

Két ennyire érett személyiségű ember együtt pedig elképesztően jó élmény, megéri dolgozni érte.

– Cserményi Csilla Virág Flo –